Kindred’s inkomsten uit schadelijk gokken daalden tot 3% in Q1 van 2023

In het eerste kwartaal van 2023 daalde het aandeel van Kindred Group in de inkomsten uit schadelijk gokken tot 3% en het verbeteringseffect na interventies was 83%. Dit is het gevolg van geautomatiseerde technologische oplossingen, waaronder het opsporen en benaderen van klanten die meer risico lopen op schadelijk gokgedrag.

Kindred Group heeft sterk ingezet op het verbeteren van verantwoord gokken en daar plukken ze nu de vruchten van. Tijdens het eerste kwartaal van 2023 verbeterde 83% van de gedetecteerde klanten hun gokgedrag na de tussenkomst van het team van Kindred. Dit is een mooie verbetering ten opzichte van het vorige kwartaal. Het toont aan dat de inspanningen van het bedrijf op vlak van het stimuleren van verantwoord gokken, blijken te werken.

Kindred Group bevestigt dat vroegtijdige interventie van cruciaal belang is om schadelijk gokgedrag te voorkomen. CEO van Kindred, Henrik Tjärnström, is blij dat hij nu het resultaat kan zien van de uitrol van de geautomatiseerde interventies in sommige van hun markten. Hij wil er in de toekomst voor zorgen dat het technische team van het bedrijf nauwer gaat samenwerken met de teams voor verantwoord gokken en klantgerichtheid. Op die manier kunnen ze snel ingrijpen in verschillende markten.

Verkoop van het bedrijf in het verschiet?

Na de resultaten van het eerste kwartaal is Kindred Group een strategische evaluatie gestart waardoor het bedrijf openstaat voor fusie- en overnamemogelijkheden.

Kindred maakte een stijging door in Q1 met een totale omzet van £ 306,4 miljoen, in vergelijking met Q1 van vorig jaar toen het £ 246,7 miljoen boekte. Als we de omzet voor het eerste kwartaal van 2023 vergelijken met de omzet van de vier kwartalen van 2022, heeft Kindred het recordkwartaal van 2022 al overtroffen – met een totale omzet van £ 305 miljoen in het vierde kwartaal van 2022.

Henrik Tjärnström zegt dat het WK een sterk evenement was voor klantenwerving en ze zijn erin geslaagd om klanten betrokken te houden in het eerste kwartaal van dit jaar.

Het feit dat de Raad van Bestuur een verkoop van het bedrijf overweegt, kan voor toeschouwers als een verrassing komen na zulke positieve Q1-resultaten.

Evi Schreurs